Auteur Mieke Koenen werkt aan een biografie over de in 2012 overleden acteur Jeroen Willems. Het boek moet verschijnen in 2019.

Koenen heeft een bericht daarover van Theaterkrant.nl maandag bevestigd.

Voor de publicatie mag Koenen gebruikmaken van de archieven van het Theaterinstituut Nederland en de persoonlijke archieven van collega's en vrienden van Willems.

Familie

De auteur kreeg ook toestemming van de familie om de persoonlijke nalatenschap van Willems in te zien, met onder meer scripts met persoonlijke aantekeningen.

Daarnaast hield Koenen interviews met collega's uit verschillende periodes van zijn leven. Onder meer Monic Hendrickx, Marcel Musters, Johan Simons, Simon de Waal, Elsie de Brauw en Betty Schuurman werken aan het boek mee.

Het project wordt door het Letterfonds ondersteund.

Carré

Jeroen Willems overleed in december 2012 op 50-jarige leeftijd geheel onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval. Hij zakte in elkaar op het podium van theater Carré, waar hij repeteerde voor een jubileumvoorstelling.

Willems was te zien in tientallen films, tv-producties en toneelstukken en won vele prijzen. Hij werd onder meer bekroond met de Mary Dresselhuysprijs en de Louis d'Or. Daarnaast ontving hij twee Gouden Kalveren voor zijn rollen in Majesteit en de thriller Cop vs. Killer.