Nigella Lawson vindt het maar raar dat haar boek How to Be a Domestic Goddess: Baking and the Art of Comfort Cooking in Nederland Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? heet. "Ik ben helemaal geen huisvrouw."

"Niet dat ik iets tegen huisvrouwen heb, maar ik ben een zakenvrouw die carrière maakt", aldus de Britse kok in gesprek met De Telegraaf.

Lawson (57) schreef tientallen succesvolle boeken en heeft eigen televisieprogramma's over koken. Dat ze door haar carrière ook aandacht krijgt van de roddelpers, blijft ze vreemd vinden. "Koken is werk voor mij. Ik heb nooit gesolliciteerd op de functie van bekende Brit. En privé ben ik daar ook helemaal niet mee bezig."

Inspiratie

De inspiratie voor haar boeken haalt de presentatrice uit haar leven. "Ik ben een mens en een mens moet eten. Koken doe je dus iedere dag. En tijdens dat koken, bedenk ik dan nieuwe ideeën. Maar ik houd ook van herhaling. Ik vind het helemaal niet erg om een gerecht twee keer te maken. Met Kerstmis staat ieder jaar hetzelfde op het menu. Hoewel ik dit jaar wel van plan ben iets te veranderen aan het dessert. Ik denk dat ik er een saus van gezouten karamel bij maak."