De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond heeft de NS Publieksprijs gewonnen. Het boek wist 27 procent van de stemmen te halen.

Dat werd woensdagavond bekendgemaakt door NS-directeur Roger van Boxtel in De Wereld Draait Door.

Het is al de derde keer dat Van Egmond de NS Publieksprijs wint. Eerder kreeg de journalist de prijs voor zijn boeken Gijp en Kieft.

In De wereld volgens Gijp bespreekt oud-voetballer René van der Gijp met Van Egmond onder meer het overlijden van zijn ex-levenspartner en moeder, die beiden in 2016 stierven, maar ook hoe hij omgaat met zijn bekendheid, de opvoeding van zijn zoon en de eindigheid van het leven.

Er stemden tijdens de verkiezing in totaal 96.000 mensen. De levens van Jan Six van Geert Mak, behaalde met 24 procent van de stemmen een tweede plaats. Dit boek vertelt het levensverhaal van de 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar Jan Six en zijn beroemde familie. 

Nominaties

Ook genomineerd waren Johan CruijffMijn verhaal van Jaap de Groot, Judas van Astrid Holleeder, Huidpijn van Saskia Noort en Thomas Dekker van Thijs Zonneveld.

De publieksprijs bestaat uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van 7.500 euro en een jaar lang gratis reizen met de trein.

Vorig jaar won het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen.