Cabaretière Brigitte Kaandorp wil in het seizoen 2018-2019 weer een solovoorstelling maken. "Ik zat toevallig net mijn nieuwe materiaal eens door te kijken, dat zijn allemaal hits natuurlijk."

In gesprek met het Radio 5-programma Volgspot zegt de cabaretière dat ze al een tijdje geen solovoorstelling meer heeft gedaan. Kaandorp is samen met Herman Finkers voor Duet genomineerd voor de Evergreen Top-1000.

"Ik had een tekst vol dubbelzinnigheden geschreven", vertelde ze. "Hij was alles wat ergens in kon, zoals een sleutel. En ik was dan alles waar iets in kon, zoals het slot. Maar hij kwam met een heel andere eigen tekst aanzetten vol idiote teksten over Amstel en Grolsch en bier. Het liep lettergreeptechnisch ook voor geen meter, ik wilde dat niet zingen."

Zo ontstond het plan om tijdens het romantische duet ruzie te krijgen. "Het was een grapje, maar het pakte erg goed uit." De single, een parodie op een romantisch duet van Patrick Duffy en Mireille Mathieu, kwam uiteindelijk in 1990 terecht in de Top 40. Ook staat het nummer vrijwel elk jaar hoog in de Top 2000.