Buma Cultuur, de organisatie achter het Amsterdam Dance Event, is onder curatele gesteld van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, de oprichter en financier van het bedrijf.

Dat schrijft Het Parool naar aanleiding van berichtgeving van het Financieele Dagblad over de problemen binnen auteursrechtenorganisatie Buma Stemra.

Buma Cultuur kampt met directe liquiditeitsproblemen sinds het in 2016 een verlies van 450.000 euro leed op de organisatie van ADE, ondanks een recordaantal bezoekers.

De organisatie kreeg daarom een noodzakelijke investering van 500.000, terwijl Buma Cultuur eerder had gemeld dat in 2016 sprake was van 'een kleine winst'.

Bezuinigingen

Moederbedrijf Buma/Stemra heeft hierna besloten om bijdragen aan Buma Cultuur naar voren te schuiven om de organisatie er weer bovenop te helpen, op voorwaarde dat Buma Cultuur bezuinigt en zijn uitgaven ter controle overlegt. Ook moet de organisatie met een realistische begroting komen voor de toekomstige edities van ADE.

De liquiditeitsproblemen zullen de komende editie van het Amsterdam Dance Event, dat plaatsvindt van 18 tot en met 22 oktober, volgens directievoorzitter van Buma/Stemra Wim van Limpt, niet in gevaar brengen.