Dertig kinderboekenschrijvers vertrekken bij uitgeverij Querido Kind. Met hun besluit volgen ze de hele redactie van de uitgeverij, die maandag ontslag indiende. 

Onder de vertrokken auteurs zijn bekende kinderboekenschrijvers als Guus Kuijer en Toon Tellegen, meldt het NRC. Querido en Querido Kind horen van oudsher bij elkaar, maar daar kwam in 2013 een eind aan, toen Querido door Singel Uitgeverijen werd gekocht.

De redactie van Querido Kind mocht toen wel bij de volwassenentak van de uitgeverij in het pand blijven, maar daaraan komt nu een einde. Volgens schrijver Edward van de Vendel hoort de "eenheid van Querido en Querido Kind niet doorbroken te worden". "Het zijn fondsen die historisch en inhoudelijk bij elkaar horen." De schrijvers verzetten zich daarom tegen het besluit. 

Volgens WPG, de eigenaar van Querido Kind, gaat het slechts om een verhuizing "om de overheadkosten te drukken".

Bod

In een reactie op de verdergaande splitsing zou de directeur van uitgever Singel een bod gedaan hebben op Querdio Kind, om de activiteiten zo weer samen met Querido onder te kunnen brengen bij Singel. WPG zou dit bod echter hebben geweigerd. De redactie stapte vervolgens op. 

Deze groep van Querido Kind onder leiding van uitgever Wendy Wilbers, kan zich volgens ingewijden niet vinden in de commerciële koers die WPG vaart. 

Namens een groep schrijvers meldt Van de Vendel nu aan de WPG-directie dat als het uitgeefteam vertrekt, ook de schrijvers bij de uitgeverij weg zullen gaan. 

Volgens Van de Vendel heeft het uitgeefteam plannen voor een doorstart.