In aanwezigheid van tal van bekende Nederlanders is zondag de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt in première gegaan. De BN’ers waren lovend over de voorstelling waarin Simone Kleinsma de hoofdrol speelt.

"Emotioneel", omschrijft Sheila de Vries de musical. "De voorstelling verrast me iedere keer. Het is een musical met een lach en een traan. En het geeft een prachtig tijdsbeeld."

André van Duin had de voorstelling afgelopen week al even gezien voordat hij zondag naar het DeLaMar Theater kwam. "Het hele ensemble is goed. Er zit geen zwakke broeder tussen", is van Van Duin lovend over de cast. Hij verbaast zich over uitgebreide oeuvre van M.G. Schmidt. "Je kent alle liedjes die voorbijkomen. Wat heeft ze toch verschrikkelijk veel gedaan."

Uit deze boeken werden BN'ers vroeger voorgelezen
166
Uit deze boeken werden BN'ers vroeger voorgelezen

Muziek

Ook Carlo Boszhard genoot van de première: "Het is een voorstelling die iedereen moet zien, omdat het bij onze cultuur hoort. Het is een topcast met alleen maar herkenbaarheid. Soms denk ik dat ik het al heb gezien en dat komt natuurlijk door die mooie muziek en die prachtige teksten."

Was Getekend, Annie M.G. Schmidt reist tot en met mei langs 45 theaters in Nederland en is daarna nog tot en met 15 juli te zien in Amsterdam.