Een uitgebreide liefdesbrief, geschreven door de Britse parachutist Frank McNaught, is in handen gekomen van het Airborne Museum in Oosterbeek.

"I love you more than anyone else in this world''. Dat schrijft de parachutist McNaught (22) in september 1944 aan zijn "darling wife''. De Dakota van McNaught is neergeschoten bij het Utrechtse plaatsje Achterberg en de parachutist vreest voor zijn leven nu hij achter de Duitse linies is. Zijn liefdesbrief is na 73 jaar in het bezit gekomen van het Airborne Museum in Oosterbeek.

De brief, verstopt in een pistoolholster, werd vorig jaar gevonden onder het rieten dak van Buitenplaats Remmerstein in Rhenen, vlakbij Achterberg. Remmerstein was in die tijd een internaat voor geestelijk gehandicapte kinderen. Historicus Toon Blokland zocht uit dat McNaugt onderdook op de zolder van Remmerstein. Toen de Duitsers het buitenhuis ontruimden, verstopte de Brit zijn brief in het dakbeschot. Hij wist via een achterdeur te vluchten.

McNaught overleefde de oorlog maar is ondertussen overleden volgens het museum. Het is Blokland niet gelukt contact te leggen met zijn nabestaanden. Gezien de goede staat, de inhoud en de omvang van de brief spreekt het museum van een bijzondere aanwinst.