Het graf van de beroemde revue-artiest Pieter Muijselaar wordt niet geruimd. Dat meldt begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen vrijdag op haar website.

Eerder meldden media dat hier sprake van zou zijn. De oorzaak van de commotie was een bordje bij het graf, waarop nabestaanden werd gevraagd zich te melden. Vaak is dat een voorbode dat er plannen zijn om een graf te ruimen.

Maar de laatste rustplaats van Muijselaar wordt intact gehouden, bevestigt Zorgvlied. "Dit sluit aan bij het beleid van Zorgvlied om graven van bekende Nederlanders in principe niet te ruimen", schrijft de begraafplaats. Die mensen gelden als "cultuurdragers", en "Zorgvlied is zich er terdege van bewust dat deze graven van in dit geval een geliefde artiest veel betekenis hebben voor veel mensen."

Populair typetje

Piet Muijselaar (1899-1978, links op de foto) werd vooral bekend als het typetje Snip. De artiest trad ruim veertig jaar op met zijn collega Willy Walden, die Snap vertolkte. Muijselaar brak in de jaren twintig van de vorige eeuw door met zijn spel in de Bouwmeester-revue en De Bonte Dinsdagavondtrein.

In dit laatste radioprogramma maakten ook Snip en Snap voor het eerst hun opwachting. De typetjes verschenen in 1954 voor het eerst op televisie. Het duo Muijselaar en Walden stopte in 1977 met optreden, toen Muijselaar ziek werd. Fans die willen helpen het graf van de acteur in stand te houden, kunnen een donatie doen, meldt Zorgvlied.