Cabaretiers Onno Innemee en Liliane de Graaf gaan komend seizoen toeren met een liedjesprogramma met werk van Kees Torn. In Verschil moet er zijn brengen zij de mooiste nummers van Torn ten gehore. Zij willen hiermee het 25-jarig lustrum van de cabaretier vieren.

Torn zelf treedt vanwege gezondheidsredenen niet meer op op dit moment. "Maar we wilden dit heuglijke feit toch niet ongemerkt voorbij laten gaan", laat Innemee weten.

De twee werken bijna een kwart eeuw samen; Innemee regisseerde alle programma's van Torn. "Zijn werk is te mooi en te goed om niet meer uitgevoerd te worden", vindt Innemee. "Bovendien krijgen de meeste liedjes op een heel bijzondere manier een andere lading als het door een ander wordt uitgevoerd."

De voorstelling Verschil moet er zijn is tussen begin september en eind januari door het hele land te zien. Het programma staat onder meer in theater Pepijn in Den Haag, het Bettty Asfalt Complex in Amsterdam en de Leidse Schouwburg. Torn heeft zijn goedkeuring aan het project gegeven.

Torn staat al een paar jaar zelf niet meer op de planken. In de ruim twee decennia dat hij wel optrad won hij talloze grote prijzen, waaronder de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaretfestival, de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste lied van het jaar en de Poelifinario voor het beste theaterprogramma.