Zilveren Griffel voor beste kinderboeken uitgereikt

Zeven kinderboeken zijn woensdagmiddag tijdens de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam bekroond met een Zilveren Griffel. 

Dat maakt Stichting CPNB bekend.

De vakprijzen voor beste kinderboek van afgelopen jaar gingen naar Siens hemel van Bibi Dumon Tak, Tangramkat van Maranke Rinck, Kinderen met een ster van Martine Letterie, Naar het noorden van Koos Meinderts, Alaska van Anna Woltz, T.rex Trix in Naturalis van Daan Remmerts de Vries en Baby'tje in mama's buik van Bette Westera.

In oktober wordt op het Kinderboekenbal bekend welke van de Zilveren Griffel-winnaars Goud krijgt. Ook de Zilveren Penselen, voor de uitgaven van beste Nederlandse illustrator, werden woensdag bekend. Hier viel Tangramkat opnieuw in de prijzen voor illustrator Martijn van der Linden. En de tweede Zilveren Penseel was voor Omdat ik je zo graag zie van Milja Praagman.

Verder maakte de jury de met Zilveren Palet bekroonde boeken bekend, van beste buitenlandse illustratoren. Het ging om Circusnacht van Mattias de Leeuw en Kek iz tak van Carson Ellis.

Lees meer over:
Tip de redactie