Floortje Dessing heeft de komende maand een eigen museum op station Leiden. De tv-presentatrice opent woensdagavond het Museum van Floortje, waar objecten uit Oceanië zijn te zien.

Dessing koos de geëxposeerde voorwerpen uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Het minimuseum bevindt zich tot en met 23 juli in een wachtruimte op perron 8/9b. Dessing reist zoals bekend veel voor haar programma's. Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee maakten de meeste indruk op haar.

Aangezien de zee een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van de mensen in deze regio, heeft de presentatrice objecten uitgezocht die hiermee zijn verbonden. Zo is er praktisch vis- en kookgerei te vinden, maar ook sieraden.

Publiek

Het Nationaal Museum van Wereldculturen heeft ruim 375.000 objecten in de collectie. Het grootste deel ligt opgeslagen in het depot. Het Museum van Floortje is bedoeld om meer te kunnen laten zien aan het publiek.

Na Floortje Dessing volgen de musea van zanger Kenny B, straatvoetballer en rapper Soufiane Touzani, presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven op de stations van Arnhem, Utrecht, Zwolle en Amsterdam.