Opnieuw heeft het Van Gogh Museum een record geboekt bij het verwelkomen van de miljoenste bezoeker van het jaar. Die kwam maandag twee weken eerder dan vorig jaar.

Het museum ziet sinds het begin van dit jaar een groei van het aantal bezoekers met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

Vorig jaar trok het museum een recordaantal van bijna 2,1 miljoen bezoekers. Niet alleen veel buitenlandse toeristen weten het museum in Amsterdam te vinden, ook het aantal Nederlandse bezoekers is gestegen. Een vijfde van de mensen die het Van Gogh Museum aandoet, komt van eigen bodem. 

Ondanks het toegenomen aantal bezoekers, kan er volgens een woordvoerder van het museum nog niet gesproken worden van een hogere omzet. "Wij kunnen pas aan het einde van het jaar de balans opmaken. De inkomsten zijn ook afhankelijk van de verhouding bezoekers met een museumkaart en bezoekers die een ticket aanschaffen." 

Starttijd

Momenteel groeit vooral de populariteit van de onlineverkoop van tickets met een starttijd. Museumgangers plannen hun bezoek hiermee voor een bepaalde tijd, waardoor ze niet in lange wachtrijen terechtkomen.

"De pieken en dalen van het toestromende bezoek worden hierdoor minder groot. Gedurende de hele dag ontstaat er zo een meer evenredige spreiding", aldus de woordvoerder. Dat het museum in de zomer langer geopend is, helpt ook.