Het festival Oerol op Terschelling heeft dit jaar met het mooie weer een zeer succesvolle editie gekend. Volgens de organisatie werden alleen al 120.000 theaterkaartjes verkocht. Dat is een record. 

Het aantal verkochte polsbandjes die toegang geven tot het festivalterrein is nog niet bekend. Vorig jaar kwamen beide aantallen uit op in totaal 135.000.

De 36e editie van het evenement begon anderhalve week geleden, op 9 juni, en eindigde deze zondag. Het Waddeneiland veranderde in een groot podium voor theatershows, straattheater, muziekoptredens, dans, landschapskunst en expedities.

Oerol kende een pittige start met storm tijdens de opbouw. ''Maar daarna ging de zon schijnen en die is niet meer weggegaan'', blikt een woordvoerster van de organisatie terug.

Theater en muziek

Op het muzikale programma stonden artiesten als Jett Rebel, Kraantje Pappie en Lucas Hamming. Het publiek kon verder terecht bij theateracts van Noord Nederlands Toneel, Dries Verhoeven en Orkater.

Oerol nam afscheid van oprichter en creatief directeur Joop Mulder, die eerder dit jaar had bekendgemaakt dat hij ermee stopt.