Jandino Asporaat is niet bang dat de Ashton Brothers tijdens de Gabbers-voorstellingen in de Ziggo Dome grappiger zullen zijn.
 

"Oh joh, dat is nooit een probleem. Als het publiek bij ons al heel hard lacht, en vervolgens bij de Ashton Brothers nóg harder, dan betekent dat alleen maar dat het publiek heel tevreden naar buiten gaat lopen. Ik heb nooit naar anderen gekeken als concurrent. Ik zie het puur als het bundelen van krachten."

De Ashton Brothers, bestaande uit Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans maken onderdeel uit van een speciale randprogrammering van de Gabbers (Asporaat, Guido Weijers, Roué Verveer en Philippe Geubels).

Asporaat vindt zichzelf daarnaast niet zo competitief: "Je moet een ander nooit zien als concurrentie, puur als aanvulling."

Derde reeks

De comedyshow in Ziggo Dome wordt volgende week voor het tweede jaar op rij uitgevoerd. De komiek rekent nu al op een derde reeks Gabbers volgend jaar.

"Het is nog wat voorbarig, maar vorig jaar zeiden we: 'Laten we eerst deze reeks doen, dan kijken we wel of er een tweede komt. Die eerste reeks vonden we toen zó leuk."

Nu de Gabbers bezig zijn met de tweede reeks, kan Asporaat zich voorstellen dat ze weer zo enthousiast worden van deze vier shows.

 Het publiek moet dat natuurlijk ook vinden, maar je moet er ook zelf blij mee zijn."