Cyndi Lauper gaat de muziek schrijven voor een musicalversie van de klassieke film Working Girl uit 1988. De musical zal te zien zijn op Broadway in New York.

Wanner de musical op de planken staat, is nog niet bekend. Volgens Variety wordt er nog gezocht naar een regisseur en moet de cast ook nog bepaald worden.

De speelfilm Working Girl, met Melanie Griffith in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een jonge vrouw uit Staten Island in New York die carrière probeert te maken binnen een door mannen gedomineerde zakenbank op Wall Street. Harrison Ford en Sigourney Weaver spelen ook mee in de film.

Onconventioneel

Cyndi Lauper zegt gek te zijn op de film. Bovendien, zegt ze: "het is een verhaal over het onventionele carrièrevrouw in de jaren 80. Ik weet daar alles van."

De inmiddels 63-jarige zangeres beleefde haar muzikale doorbraak in dezelfde periode in de vorige eeuw. In haar autobiografie heeft ze onthuld dat ze in die jaren tachtig vaak depressief was en veel druk ervoer van haar platenbazen.

Die carrière is daarna succesvol verlopen: Lauper brak door met haar versie van het nummer Girls Just Want to Have Fun en maakte meerdere platen. In 2013 won ze een Tony Award voor de muziek en beste nieuwe musical voor Kinky Boots, haar eerste musicalproductie, die nog altijd wordt opgevoerd.