Beurs van Berlage exposeert werk van Andy Warhol en Roy Lichtenstein

De Beurs van Berlage in Amsterdam houdt van 2 juli tot 30 september een expositie met popart-kunstwerken van onder anderen Andy Warhol en Keith Haring.

De expositie The prints of Andy Warhol and other PopArtists bestaat uit een omvangrijke privécollectie van met name zeefdrukken van Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Keith Haring en andere popart-artiesten, welke door mediaondernemer Lex Harding in de afgelopen decennia zijn verzameld. 

Popart is een kunststroming die aan het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw ontstond. Warhol maakte in de periode tussen 1960 en 1987 albumhoezen, affiches, gesigneerde boekjes en andere werken op papier. Een bekend werk van Warhol is de banaan op de hoes van The Velvet Underground uit 1967. 

Ook maakte hij in 1985 zeefdrukken van vier verschillende regerende vorstinnen, waar prinses Beatrix er een van was. Tijdens de expositie worden ook tien originele afbeeldingen van Beatrix tentoongesteld. Ook zeefdrukken van Marilyn Monroe, Mick Jagger en de Campell Soup maken onderdeel uit van de tentoonstelling. 

De werken zijn van 2 juli tot 30 september in de Beurs van Berlage te zien.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie