Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Suske en Wiske keren terug in modernere uitvoering

Suske en Wiske zijn in hun nieuwste avontuur wat eigentijdser geworden. Zo heeft Wiske een strakker gesneden jurkje, borstjes en hippe laarsjes. Suske draagt een hoodie. 
Door ANP

Verder gaan de eeuwig jeugdige Vlaamse striphelden meer gebruikmaken van techniek.

De verantwoordelijke Standaard Uitgeverij in Antwerpen onthult het opgefriste tweetal maandag met de presentatie van het nieuwste album, De Planeetvreter.

Ook de vormgeving is wat aangepast en er is geprobeerd nog meer actie in de verhalen te brengen.

Het nieuwste verhaal gaat over twee Marsmannetjes die eeuwen geleden op aarde werden ingevroren toen ze daar waren aangekomen om de planeet te vernietigen. Maar door de opwarming van de aarde ontdooien ze nu.

De laatste aanpassingen waren alweer van tien jaar geleden. ''In tien jaar tijd is er veel veranderd. Vooral voor de jonge lezer, die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat'', aldus de uitgeverij. "We gaan het beroemde tweetal ook wat vaker in het gewone leven zien: ze zijn niet echt continu meer op avontuur."

Beeld uit video: Suske en Wiske krijgen make-over: het stripduo door de jaren heen1:11
Afspelen knop

Suske en Wiske krijgen make-over: het stripduo door de jaren heen

Suske en Wiske krijgen make-over: het stripduo door de jaren heen

Animatieserie

Suske en Wiske werden bedacht door Willy Vandersteen. Het eerste boek verscheen in 1945. Later werd de strip voortgezet door Paul Geerts, Marc Verhaegen en het huidige duo Luc Morjaeu (als tekenaar) en Peter Van Gucht (als scenarist) bij Studio Vandersteen.

In België en Nederland samen zijn al meer dan tweehonderd miljoen exemplaren verkocht. De Vlaamse zender Ketnet komt op een nog niet vastgesteld tijdstip ook met een Suske en Wiske-animatie voor kinderen vanaf drie jaar, die zal bestaan uit 54 afleveringen van elk zeven minuten.


Lees meer over:

suske en wiske

Aanbevolen artikelen