Operazanger Dennis Wilgenhof (44) overleden

De Nederlandse operazanger Dennis Wilgenhof is overleden. Hij werd dinsdag levenloos gevonden in een Maastrichtse hotelkamer.

Dat meldt de Volkskrant.

De Maastrichtse Toneelacademie, waar Wilgenhof werkte als docent stem- en spraaktechniek, bevestigt zijn overlijden. De zanger zou zijn overleden aan een hartstilstand.

Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera werkte met Wilgenhof samen en spreekt van een enorm gemis. "Hij was een 'gentle giant' met een geweldige basstem die nauwelijks voorkomt. Verschrikkelijk dat hij zo vroeg is overleden."

Wilgenhof maakte in 2011 zijn operadebuut in Peter-Jan Wagemans' opera Legende. De zanger was verbonden aan de operahuizen van Keulen en Wiesbaden, waar hij belangrijke rollen zong. 

Dit seizoen zong Wilgenhofs Wagner aan de prestigieuze Bayerische Staatsoper in München. Vorige maand werkte hij nog aan La Scala in Milaan samen met Daniele Gatti, de baas van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Kurt Weill

Vorig jaar augustus, in het Kamermuziekfestival Delft, maakte Wilgenhof indruk in een bewerking van Kurt Weills opera. Hij droeg een toegevoegde monoloog van de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck voor met hypnotiserende vertelkunst.

Lees meer over:
Tip de redactie