Johan Goossens maakt Engelstalige theatervoorstelling voor homo's

Cabaretier Johan Goossens heeft een voorstelling ontwikkeld die hij de komende zomer in het Verenigd Koninkrijk gaat spelen. De Engelstalige voorstelling Darkroom Diaries zal te zien zijn op het Fringe-festival in Brighton en in een theater in Bath. 

Een deels Nederlands gesproken versie speelt hij eind juni een aantal dagen in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Dat heeft Goossens woensdag gemeld. De cabaretier en leraar brak de afgelopen jaren door met zijn columns over het docentschap. Ook maakte hij twee goed ontvangen theatervoorstellingen waarin zijn leven voor de klas de rode draad vormde.

"In mijn shows zaten ook korte verhalen over mijn ervaringen als homo", vertelt Goossens. "Maar ik merkte dat een deel van mijn publiek daar niets mee kon. Die zaten tijdens de handvol seksgrappen echt met geschrokken gezichten te kijken."

Anekdotes

Darkroom Diaries is een voorstelling waarin hij al die anekdotes en ervaringen heeft gebundeld. "Ik vind het heel spannend om in het buitenland eens te kijken hoe die verhalen vallen; mensen kennen mij daar niet", legt hij uit. "Dit wordt echt een voorstelling voor de homo's."

Met zijn vijfde voorstelling Vlam maakt de cabaretier komend seizoen weer een grote tournee door heel Nederland. "Dat zal weer gaan over grote idealen en kleine ongemakken. Over een koophuis en die kutklas", beklemtoont Goossens lachend.

Lees meer over:
Tip de redactie