Het luisterboek Ma van Hugo Borst maakt kans op de prijs voor beste luisterboek. Borst portretteert in Ma zijn dementerende moeder en beschrijft de relatie tussen moeder en zoon.

Ook Jochem Myjer en Hanna Verboom staan op de shortlist van de publieksprijs.

De verkiezing voor de beste luisterboeken van het jaar is woensdag begonnen op de boekensite Hebban.nl. Op de shortlist staan ook de luisterboeken De Greppel van Herman Koch, voorgelezen door Kees Hulst en Johan Cruijff - Mijn verhaal, voorgelezen door Jan Donkers.

Andere genomineerden in de categorie luisterboeken voor volwassenen zijn Tweede kans van Martyn van Beek, voorgelezen door Hanna Verboom en 13 uur van Deon Meyer, voorgelezen door Sander de Heer. Het zesde genomineerde luisterboek is Het geheim van mijn man van Liane Moriarty, voorgelezen door Beatrice van der Poel.

Kind en jeugd

Het kinderboek De Gorgels van Jochem Myer is genomineerd in de categorie kind & jeugd. De cabaretier neemt het op tegen Arme Rijk van Bette Westera en Sylvia Weve, voorgelezen door Klemens Patijn en De Beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld van Jan Paul Schutten en Kees de Boek, voorgelezen door Jan Meng.

Ook het luisterboek Rijmen en verzen van Roald Dahl, voorgelezen door Jan Meng, Dieuwertje Blok en Willem Nijholt maakt kans op de prijs. De andere genomineerde kinderluisterboeken zijn Mees Kees - op kamp van Mirjam Oldenhave en De gruwelijke generaal van Jozua Douglas, voorgelezen door Sander de Heer.

De winnaars worden bekendgemaakt in de week van het luisterboek, die op 22 mei begint. Luisteraars kunnen tot en met 24 mei stemmen via de website Hebban.nl/luisterboeken