Zanger Huub van der Lubbe is binnenkort te zien in een bijrol in de verfilming van het boek Niemand in de Stad die regisseur Michiel van Erp aan het maken is.

Ook Ariane Schluter, Anneke Blok, Jacqueline Blom, Hans Kesting en Jaap Spijkers zijn toegevoegd aan de cast. Zij spelen de ouders van de drie hoofdrolspelers, zo maakten producent De Familie en distributeur September Films woensdag bekend.

Het is ruim twintig jaar geleden dat Van der Lubbe een grote rol in een speelfilm vertolkte. Hij speelde onder meer in de oorlogsfilm De Bunker en in de met een Oscar bekroonde boekverfilming De Aanslag. Wel was Van der Lubbe kort te zien als zanger in De Zevende Hemel en had hij een rol in de serie Dokter Deen. Ook vertolkte hij de rol van zombie in de veelbekroonde korte horrorfilm R.I.P. van regisseur Jan Doense.

Jonge vrienden

De hoofdrollen in Niemand in de stad worden vertolkt door Chris Peters (Tonio), Jonas Smulders en Minne Koole. De roman van Philip Huff vertelt over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam.

De plotselinge dood van één van hen zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze de betekenis van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

De opnames vinden de komende weken nog plaats. Het is de eerste keer dat Michiel van Erp een speelfilm maakt. De regisseur vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als documentairemaker. Voor de dramaserie Ramses won hij onder meer een Nipkow Schijf en de Prix Europa. Distributeur September Film brengt de film in 2018 uit in de bioscoop.