Schrijfster J.K. Rowling heeft haar excuses aangeboden voor de dood van Harry Potter-personage Sneep. De leraar van Harry Potter wordt in het zevende Harry Potter-boek Harry Potter en de relieken van de dood gedood door Nagini, de slang van Voldemort.

"Oke, hier komt het", schrijft Rowling op Twitter. "Maak hier alsjeblieft geen ruzie over, maar dit jaar wil ik graag sorry zeggen voor het vermoorden van... Sneep."

De schrijfster deed haar uitspraak op de datum dat de fictieve "slag om Zweinstein" plaatsvond, een belangrijke gebeurtenis in deel zeven van de Harry Potter-boeken waarbij een flink aantal doden viel.

Over Sneep vertelde Rowling eerder dat hij stierf "voor Harry Potter, uit liefde voor zijn moeder Lily. Harry Potter eerde hem door hem alles te vergeven en dankbaar te zijn." De acteur die Sneep speelde, Alan Rickman, overleed vorig jaar op 69-jarige leeftijd.

Rowling bood ook al eens haar excuses aan vanwege de dood van twee andere personages uit de Harry Potter-boeken; Fred Wemel en Remus Lupos.

Trailer: Harry Potter en de relieken van de dood
Trailer: Harry Potter en de relieken van de dood