Bette Midler en Cate Blanchett maken dit jaar kans op een Tony Award. De nominaties voor de beste theaterproducties van Broadway in New York zijn dinsdagmiddag bekendgemaakt. 

Midler is genomineerd voor haar rol in de musical Hello, Dolly! De musical werd in 1964 voor het eerst opgevoerd. Midler speelt de titelrol van koppelaarster, die zichzelf probeert te koppelen aan een rijke ondernemer. 

Blanchett maakt kans op de prestigieuze prijs voor haar rol in The Present. De Australische actrice maakte in het stuk eerder dit jaar haar debuut op Broadway in een bewerking van een klassiek stuk van Anton Tsjechov. 

De musical Natasha, Pierre & The Great Comet of 1812 maakt met twaalf nominaties de meeste kans op de prijzen. Het stuk is gebaseerd op het boek Oorlog en Vrede van Lev Tolstoj. Hello, Dolly! volgt met tien nominaties.

In de categorie beste actrice in een toneelstuk moet Blanchett het opnemen tegen Sally Field, Laura Linney, Laurie Metcalf en Jennifer Ehle.

Chris Cooper, Corey Hawkins en Kevin Kline maken onder anderen kans op een Tony Award voor hoofdrollen in toneelstukken op Broadway.

Kevin Spacey

Bette Midler moet in het de categorie beste actrice in een musical opnemen tegen actrices als Patti Lupone en Denée Benton. Bij de mannen zijn onder anderen Johs Groban en Andy Karl genomineerd.

De nominaties voor beste toneelstuk zijn A Doll’s House part 2, Indecent, Oslo en Sweat. In de categorie beste musical maken Come From Away, Dear Evan Hansen, Groundhog Day en Great Comet kans. 

De Tony Awards worden op 11 juni in New York uitgereikt. Kevin Spacey presenteert de prijsuitreiking.