Veel bekende Amerikanen hebben maandag (lokale tijd) hun mode-uitspattingen kunnen tonen op het jaarlijkse Met Gala van Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour in het Metropolitan Museum in New York.

Het Met Gala wordt sinds 1971 georganiseerd en heet officieel het Costume Institute Gala. Het is een benefietgala voor het Costume Institute, waar het museum zijn modecollectie bewaart, en tegelijkertijd een openingsfeestje voor de jaarlijkse modetentoonstelling.

Voor het evenement lieten de sterren zich zoals vanouds in de meest uitbundige creaties hullen. Dit jaar was het thema van het gala: Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art Of The In-Between, een hommage aan de Japanse ontwerpster Rei Kawakubo.

Sterren dragen uitbundige creaties tijdens Met Gala
67
Sterren dragen uitbundige creaties tijdens Met Gala

Katy Perry

Zangeres Katy Perry, medevoorzitter van het bal, was een van de smaakmakers op de rode loper. Haar keizerlijke rode tulejurk met sluier met daarop geborduurd het woord 'getuige' was helemaal in thema. Ook Rihanna maakte indruk. Haar bloemrijke geplooide jurk benadrukte de voorliefde van Kawakubo voor dramatische silhouetten.

Pharrell Williams verscheen in een gescheurde jeans met leren jasje samen met zijn echtgenote Helen Lasichanh, die een tot de verbeelding sprekende rode outfit droeg. Het beroemde koppel Tom Brady en Gisele Bündchen droeg bij elkaar passend zilver.

Ook topmodel Cara Delevingne gebruikte het edelmetaal in haar kledingkeuze, maar ging hier zelfs een stapje verder in door met een zilveren coupe acte de presence te geven.

Doutzen Kroes

Tennisster Serena Williams droeg een groene jurk, die haar zwangere buik duidelijk accentueerde. Kylie Jenner droeg een doorschijnende jurk, terwijl haar zus Kendall Jenner nog minder aan de verbeelding overliet.

Fotomodel Doutzen Kroes gaf een Nederlands tintje aan het Met Gala.