De expositie 50 jaar die vrijdagavond wordt geopend in het Koninklijk Paleis in Amsterdam krijgt een verlenging van tien dagen. Dat is vrijdag bij de voorbezichtiging bekendgemaakt.

De tentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander en geeft in vijf opstellingen in vogelvlucht een beeld van Nederland sinds zijn geboortejaar 1967.

Het paleis is vanaf vrijdagavond 22.00 uur vijftig uur onafgebroken open voor het publiek. De 12.500 gratis toegangskaarten zijn echter al allemaal de deur uit. Mede daarom komt er een verlenging tot en met 14 mei, wanneer het Koninklijk Paleis op 5 mei weer 'gewoon' opengaat voor betalende bezoekers.

De expositie laat de nooit eerder getoonde en om die reden veelbesproken doctoraalscriptie van Willem-Alexander zien, naast onder meer de trouwjurk van koningin Máxima, de flipperkast die de prinsen tot hun beschikking hadden in paleis Huis ten Bosch, het ruimtepak van André Kuipers en de opgezette stier Herman.