Het decor en de apparatuur van cabaretier Lenette van Dongen lijken niet beschadigd te zijn door de grote brand in het pand naast de loods in Amsterdam waar zij haar spullen had opgeslagen.

Dat heeft Van Dongen zondagavond via Twitter laten weten. "Vanmorgen de spullen bekeken en alles lijkt ok", schrijft ze. "Rij 1 zal rook ruiken."

Van Dongen liet zaterdag weten dat zij haar voorstelling Tegenwind die avond in Leeuwarden niet kon spelen vanwege een grote brand in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

De grote brand woedde in een complex naast het gebouw waar het busje geparkeerd stond met haar kleding, decor, lampen en andere technische apparatuur. De brandweer had Van Dongen en haar crew verboden het busje te halen.

Gezellige receptie

Van Dongen was zaterdagavond wel in het theater aanwezig om alle mensen die niet tijdig konden worden bereikt persoonlijk te woord te staan. Zij stelde in het programma Met het oog op morgen dat dit "heel erg gezellig was, een soort receptie. Iedereen die het nog niet wist kwam even langslopen voor een praatje."

Het is nog niet duidelijk wanneer de voorstelling in Leeuwarden wordt ingehaald.