Acteur Arijan 'Adje' van Bavel, zangeres Bettina Holwerda en cabaretier Onno Innemee spelen een hoofdrol in de theaterversie van de hitserie In de Vlaamsche Pot

Dat heeft producent Theater van de Klucht donderdag bekendgemaakt. Eerder werd al aangekondigd dat Bas Muijs mee speelt. 

Met de tv-serie In de Vlaamsche Pot had omroep Veronica in de jaren negentig succes. De reeks vertelde over de dagelijkse beslommeringen van een homostel (Edwin de Vries en Serge-Henri Valcke) dat een restaurant runt. De andere personeelsleden Dirkje (Susan Visser) en Frits (Frans van Deursen) maakten er meestal een zootje van.

In de theaterversie spelen Muijs en cabaretier Onno Innemee het homokoppel. Arijan van Bavel, vooral bekend als het tv-typetje Adje, speelt de rol van Frits. Holwerda neemt de rol van Dirkje voor haar rekening.

De voorstelling is geschreven door Haye van der Heijden, die drie decennia terug ook de tv-serie bedacht. Vanaf volgend jaar februari is de komedie te zien in de Nederlandse theaters.