Paul de Leeuw gaat voor de honderdste verjaardag van het Luxor Theater in Rotterdam een speciale voorstelling maken: Defileeuw

Het wordt een 'ode aan het jarige theater vol optredens van verschillende gastartiesten', meldt het theater woensdag. De show is van 8 tot en met 21 december 2017 te zien in het oude Luxor Theater.

"Mijn wereld, die zich afspeelde in de contreien van Rotterdam, werd door het Luxor Theater groter gemaakt", prijst De Leeuw. "Mijn hart klopte harder en mijn bloed ging sneller stromen. Een hele grote eer dat ik het theater nu kan bedanken met een speciale verjaardagsvoorstelling."

Het Luxor Theater eert komend theaterseizoen op verschillende manieren zijn geschiedenis. Eerder maakte het theater bekend dat Waardenberg en de Jong, samen met de dames van Toren C een jubileumvoorstelling zullen maken. Maar er zal bijvoorbeeld ook een speciaal Luxor Museum komen. Daarin kunnen de bezoekers zich verdiepen in de rijke theaterhistorie. Dit museum opent in september zijn deuren.

De kaartverkoop voor Defileeuw start op 13 mei.