Willeke van Ammelrooy, Stefan de Walle en Teun Kuilboer zijn toegevoegd aan de cast van de verfilming van het beroemde boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert. 

De opnames gaan volgende week van start. Eerder werd al bekendgemaakt dat Reinout Scholten van Aschat, Romy Louise Louwers en Géza Weisz de hoofdrollen spelen.

Dat hebben producent Sigma Pictures en distributeur Just Entertainment woensdag bekendgemaakt. Het leven is vurrukkulluk vertelt over twee vrienden die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Vervolgens belanden zij in een wereld van vrije liefde en marihuana.

Voor de film werken regisseur Frans Weisz (78) en zijn zoon Géza voor het eerst samen. Het scenario is geschreven door Theo Nijland, die ook de soundtrack componeert. Nijland werkte eerder wel als componist al samen met Frans Weisz. Hij schreef de muziek voor zijn films Op Afbetaling, Hoogste Tijd en Happy End.

Campert

Frans Weisz heeft al sinds 1961, toen de beroemde roman verscheen, plannen om Het leven is vurrukkulluk te verfilmen. Schrijver Remco Campert stelde eerder in spanning te wachten op de verfilming en de makers geen restricties op te leggen.

Het leven is vurrukkulluk moet dit najaar in de bioscopen te zien zijn.