Theatergroep VIG van acteur Raymi Sambo gaat een interactieve theateravond over radicalisering maken. Tijdens Je Suis..., zoals het evenement heet, reageren artiesten onder leiding van Sambo met zang, dans en stand-upcomedy op het thema.

De persoonlijke visies van zeven artiesten vormen de basis. Zij hopen antwoord te geven op lastige vragen als: zijn alleen moslims radicaal? Hoe zit het met Antillianen en Surinamers? En hoe radicaal zijn Nederlanders zelf eigenlijk? Om die vraag te beantwoorden voert sociaalpsycholoog Werner de Gruijter een live-experiment uit met het publiek.

Het is de bedoeling dat Je Suis... een jaarlijks terugkerend evenement wordt. De eerste editie is voorlopig drie maal te zien: op 6 mei in De Melkweg in Amsterdam, 21 mei in Theater aan het Spui in Den Haag en 26 mei op het Maaspodium in Rotterdam.

Verkoop

Aan het project werken cabaretier Farbod Moghaddam, danser Naïma Souhaïr, actrice Dichi Wit, rapper Abdelhadi Baaddi, acteur Ayrton Kirchner, mime-performer Anil Jagdewsing en schrijver Ayden Dijkstra mee.

VIG heeft de avond ontwikkeld in samenwerking met De Melkweg. De kaartverkoop van Je Suis... 2017 is vrijdag van start gegaan.

Sambo is bij het grote publiek bekend dankzij zijn rollen in hitseries als All Stars, Zoop en Spangas en als medepresentator van Willem Wever.