Het gala ter ere van Wim Sonneveld, dat in het Amsterdamse theater Carré de honderdste geboortedag van de cabaretier moet markeren, wordt uitgesteld tot het najaar. 

Het gala ter ere van Sonneveld, die op 28 juni 1917 in Utrecht het levenslicht zag, werd in november vorig jaar aangekondigd, maar laat om organisatorische redenen tot lang na de eigenlijke geboortedag wachten. Volgens Carré kunnen binnenkort deelnemende artiesten worden vastgelegd. 

De in 1974 gestorven Sonneveld spreekt nog altijd tot de verbeelding. Op 28 juni verschijnt een boek met recent opgedoken liefdesbrieven die Sonneveld uitwisselde met zijn partner Friso Wiegersma. Ook wordt er op of rond die datum een brug in Amsterdam vernoemd naar de man die het liedje Aan de Amsterdamse grachten beroemd maakte.

De Grote Drie

AvroTros komt met een vierdelige reeks, die op 28 juni begint en waarin onder meer plekken uit het leven van Sonneveld worden aangedaan. 

In december werd in Carré de honderdste geboortedag van Toon Hermans gevierd, die destijds met Wim Kan de grootste 'concurrent' van Sonneveld was. Ze vormden samen "De Grote Drie".