Theater Carré haalt opnieuw een internationale productie met de originele Engelse cast naar Amsterdam. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is de tweede titel in de reeks Broadway aan de Amstel, waarmee Carré toonaangevende producties uit Londen en New York haalt. 

De voorstelling is van 20 september tot en met 1 oktober te zien, maakte Carré woensdag bekend.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mark Haddon. Simon Stephens bewerkte het boek tot een theatervoorstelling die inmiddels is bekroond met zeven Olivier Awards en vijf Tony Awards. Tony Award-winnares Marianne Elliott regisseert het stuk.

De voorstelling ging in 2012 in première in het Londense National Theatre en werd wegens succes naar West End in Londen en vervolgens naar Broadway in New York gebracht. Het stuk trok wereldwijd bijna 2,5 miljoen bezoekers.

Het verhaal gaat over de vijftienjarige Christopher John Francis Boone. Hij weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Christopher houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.