De ex-vrouw van Prince heeft dinsdag een boek uitgebracht over haar leven met de zanger. Mayte Garcia schrijft daarin onder meer over de dood van hun zoon, die enkele dagen na zijn geboorte in 1996 stierf.

De zanger heeft nooit publiekelijk over zijn kind gesproken. "Dat is hoe hij ermee omging en dat respecteer ik", vertelde Garcia dinsdag in een interview in ontbijtshow Good Morning America.

In het boek komen ook minder zware zaken aan bod, zoals het verhaal dat Prince nooit de deur uitging voordat zijn uiterlijk op en top in orde was. "Marilyn Monroe ging ook nooit de deur uit zonder make-up, zei hij dan, alsof dat alles verklaarde", schrijft de zangeres.

Ze vertelt in het boek ook dat Prince haar toen ze elkaar net kenden probeerde over te halen haar naam te veranderen in Arabia, wat ze weigerde. Ook schrijft zijn ex-vrouw dat Prince iemand in dienst had die er met kleden, kaarsen en bloemen voor moest zorgen dat elke hotelkamer waar hij kwam als thuis voelde. De muzikant noemde dat 'Foo Foo'.

Mayte gaf het boek de titel The Most Beautiful: My Life with Prince, verwijzend naar het nummer The Most Beautiful Girl In The World, dat de zanger over haar schreef.

Bejubelde Prince-plaat Sign o' the Times 30 jaar
99
Bejubelde Prince-plaat Sign o' the Times 30 jaar