Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong gaan samen met Margôt Ros en Maike Meijer van Toren C een theaterprogramma maken. 

De nog titelloze voorstelling is in december 2017 twee weken in het Luxor Theater in Rotterdam te zien ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het podium.

"Wat de twee uitgesproken duo’s bindt is hun gemeenschappelijke gevoel voor humor", stelt het theater in een korte verklaring. "Verwacht een voorstelling vol bizarre acts, een spervuur aan hilarische en ontroerende scènes: chaos en absurdisme regeren. We zien twee mannen en twee vrouwen die elkaar voortdurend uitdagen en de grens opzoeken van wat net wél en net níet kan."

Hereniging

Van Waardenberg en De Jong maakten tussen 1985 en 1996 samen zes programma’s waarmee zij een trouwe schare fans aan zich wisten te binden. De fysieke voorstellingen werden echter te zwaar, waarna het tweetal weer uit elkaar ging. Zij hebben twintig jaar niet samen op een podium gestaan.

Toren C wordt gevormd door Margôt Ros en Maike Meijer. Het tweetal maakt sinds 2008 een komische televisieserie voor de VPRO vol absurd-komische sketches. Het is de eerste keer dat Ros en Meijer samen in het theater te zien zijn.

De kaartverkoop voor de voorstelling is dinsdag van start gegaan.