Mental Theo (52) heeft zijn autobiografie laten nalezen door zijn vrouw Maaike Jansen, om zeker te weten dat de juiste verhalen erin staan.

"Zij keurde het boek; wat kan er wel of niet in?", vertelt de 52-jarige dj aan Shownieuws.

Het boek met de titel Wonderful Days staat naar eigen zeggen "vol met stoute verhalen". "Voordat ik met Maaike ging trouwen, heb ik haar alles over mijn leven verteld", legt Mental Theo (in het dagelijks leven Theo Nabuurs) uit.

"Op een gegeven moment zei ik: ho, stop even. Het is genoeg", voegt Jansen toe. "Ik vind het spannend, maar ook heel leuk. Hij heeft altijd gezegd dat 'ie een boek wilde schrijven. Ik sta er in ieder geval volledig achter."

Vrouw Mental Theo staat 'volledig' achter autobiografie
Vrouw Mental Theo staat 'volledig' achter autobiografie

Hardcore

Nabuurs brak als Mental Theo met Charly Lownoise door als happy hardcore-dj in de jaren negentig. De single Wonderful Days was hun grote doorbraak. De twee hadden daarna hits als Stars en Fantasy World. Het duo verkocht wereldwijd meer dan drie miljoen platen.

Nabuurs maakte uitstapjes naar televisie en presenteerde verschillende programma’s voor muziekzender TMF. Ook had hij een eigen raceteam. Hij treedt nog altijd op als Mental Theo, ook met Charly Lownoise. 

De biografie Wonderful Days komt in de zomer van 2017 uit bij uitgeverij Kosmos.