De pers is gewoon welkom bij de premièrevoorstelling van Javier Guzman. Eerder werd gezegd dat de cabaretier geen zin had in een perspremière met nazit in de foyers. 

Dries Floris, manager van de cabaretier, laat aan RTL Boulevard weten dat hier niets van waar is. "Javier heeft niemand afgezegd. Het is jammer dat dit gezegd wordt."

Guzman staat vanavond in Den Haag op de planken voor de premièrevoorstelling van GA-BIE-JER, zijn nieuwe onemanshow, maar het feestje achteraf gaat niet door. Afgelopen weekend werd bekend dat hij zich preventief laat behandelen voor een alcoholverslaving in een kliniek.

"We hebben de showbizzprogramma's afgezegd en alleen nog de kunstredacties van de kranten uitgenodigd, die schrijven over de voorstelling en niet zozeer over hém", aldus Guzmans zaakwaarnemer. "We zijn van plan later, op een geschikte plaats, nog wel een feestje te geven na afloop van een show."

Van het podium

Hij benadrukt dat de 39-jarige Guzman, die al jaren met een alcohol- en cocaïneverslaving kampt, geen 'terugval' heeft, ook al verliep één van de eerste try-outvoorstellingen niet naar behoren. Vorige maand liep Guzman na veertig minuten nog van het podium in Druten. Het publiek dacht eerst dat het een grap was, maar de cabaretier bleef weg, zonder uitleg. Het teleurgestelde publiek kreeg uiteindelijk zijn geld terug.