Esmée Dekker gaat de rol van Eliza Doolittle spelen in een nieuwe versie van de musicalklassieker My Fair Lady. De musical word geregisseerd door Paul van Ewijk en gaat in november in première.  

Voor Dekker is Eliza de eerste hoofdrol, nadat ze heeft gespeeld in De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line. Chris Tates krijgt de andere hoofdrol, die van Henry Higgings, de bekakte professor die een dame wil maken van de volkse bloemenverkoopster Eliza.

Sjoukje Hooymaayer, die grote bekendheid vergaarde als dokter Van der Ploeg in de tv-komedie Zeg 'ns Aaa, wordt in dezelfde productie Mrs. Higgins en keert zo na jaren weer terug in het theater. Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle.

My Fair Lady was begin jaren zestig voor het eerst in Nederland te zien in een vertaling van Seth Gaaikema en werd met Margriet de Groot en vooral door Wim Sonneveld en Johan Kaart een succes, net als de plaat die ervan werd gemaakt.

Behalve Nederland blaast ook Broadway, waar zo'n zestig jaar geleden de wereldpremière was, de iconische musical volgend jaar nieuw leven in.