Zondagavond ging de, op de gelijknamige film gebaseerde, musical De Marathon in première. NU.nl zet de recensies van de landelijke media op een rijtje. 

De Marathon is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2012, waarin Martin van Waardenberg, Frank Lammers, Stefan de Walle en Marcel Hensema de hoofdrollen speelden. 

De cast bestaat verder uit Gürkan Küçüksentürk, Terence van der Loo, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot en Jip Smit. Eerder was al bekend dat de regie in handen is van Job Gosschalk.

Thomas Acda is verantwoordelijk voor de muziek in de voorstelling. 

Het Parool - 4 sterren

"Elk karakter komt goed uit de verf. Zoals de homoseksuele Nico (Dennis Willekens), die verliefd wordt op Ken (Robbert van den Bergh). Leo (Kees Boot), die problemen heeft met zijn vriendin. En Kees (Michiel Nooter), die weinig vrijheid krijgt van zijn streng christelijke vrouw Jolanda (Lucretia van der Vloot). (...) Of er bij het naderen van de finish tranen over de trainingspakken rolden, geen idee. Maar kippenvel, dat had iedereen."

Lees de volledige recensie

NRC - 4 sterren

"Acteurs John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens en Gürkan Kücüksentürk spelen de hoofdrollen alsof ze zelf zulke mannen zijn. En de fantasierijke choreografieën van Daan Wijnands zijn al even stijlvast: geen showdans, maar hoekige bouwvakkersbewegingen. (...) Enkele scènetjes en liedjes lijken overtollig, omdat ze het verhaal niet verder helpen. Maar los daarvan verdient De Marathon ook als musical een kassucces te worden."

Lees de volledige recensie

Trouw - geen sterren

"De voorstelling had een halfuur korter mogen zijn, al is het prettig dat bijvoorbeeld het lijntje van Nico die uit de kast komt is uitgediept: prachtige, ontwapenende rol van Dennis Willekens. (...) Grote kracht is de enorm sterke cast. Allemaal topacteurs die perfect timen. (...) Geweldig is ook de Rotterdamse humor en de meligheid van de mannen-onder-elkaar, en de origineel in beeld gebrachte trainingsscènes."

Lees de volledige recensie

Metro - geen sterren

"De Marathon levert je een paar hilarische uurtjes op, maar tegelijkertijd een ontroerend verhaal wat op de première naast lachsalvo’s voor natte ogen zorgt. Natte ogen van publiek in een trainingspak, hoe gek of mooi wil je het hebben. (...) Acda heeft met zijn muziek iets uitstekends afgeleverd. Mooie liedjes, sterke teksten. 'Je lichaam is een tempel, het ligt alleen even in puin', gezongen door de marathonlopers, is er zo eentje. Maar ook een triest nummer, vertolkt door Jelka van Houten, hakt er aardig in."

Lees de volledige recensie