Alex Klaasen speelt schrijfster Gertrude Stein in nieuwe voorstelling

Acteur Alex Klaasen kruipt binnenkort in de huid van Gertrude Stein, de Amerikaanse schrijfster en verzamelaarster van werken van onder anderen Picasso en Matisse toen bijna niemand daar nog wat in zag.

Het is slechts één van zijn rolletjes in de Modern Art Revue, een lunchvoorstelling over moderne kunst die hij maakt met initiatiefnemer Steef de Jong en regisseur Ina Veen van muziektheater Groots en Meeslepend.

De makers hopen dat de toeschouwers wat anders naar kunst gaan kijken. "We pretenderen niet een antwoord te hebben op wat kunst is. De toon wordt luchtig. We willen niet laten zien hoe je moet kijken, maar hoe je óók zou kunnen kijken", aldus Klaasen. En wie echt niet aan de kunst wil, moet toch een leuke voorstelling hebben, zegt de acteur.

De Jong, die met zijn muziektheater het vrijwel vervlogen verschijnsel operette op een eigentijdse wijze nieuw leven hoopt in te blazen, wilde aanvankelijk een voorstelling maken over de door hem bewonderde kunstenaar Jan Schoonhoven, maar trok het onderwerp uiteindelijk breder.

De Modern Art Revue wordt van 12 april tot en met 13 mei gespeeld in Bellevue in Amsterdam.

Lees meer over:
Tip de redactie