De boeken die geschreven worden door voormalig president Barack Obama en first lady Michelle Obama, worden in Nederland uitgegeven door Hollands Diep.

"Het is een zeer grote eer om president Barack Obama en first lady Michelle Obama te verwelkomen bij Overamstel uitgevers en Hollands Diep. Het uitgeven van deze twee boeken, geschreven door twee buitengewone persoonlijkheden met hun unieke persoonlijke ervaringen, zal een heel bijzonder internationaal uitgeefmoment worden", aldus uitgever Robbert Ammerlaan.

Begin maart werd bekend dat het stel hun memoires zullen schrijven. Naar verluidt zijn daar tientallen miljoenen dollars betaald door Penguin Random House.

Zowel Barack Obama als zijn vrouw schrijven een memoir. Meerdere uitgeverijen hadden interesse om de twee boeken uit te geven. Obama geniet veel populariteit in de Verenigde Staten en daarbuiten. De verwachting is dan ook dat het boek goed zal verkopen. Van Clintons boeken gingen ruim twee miljoen exemplaren over de toonbank.

Penguin Random House is van plan om een miljoen boeken te doneren aan een goed doel. Ook de Obama's stoppen een deel van het geld in meerdere stichtingen, waaronder de Obama Foundation. Dat meldt de New York Times.

Wanneer de boeken zullen verschijnen is nog niet bekend.