Kunstenaar Armando exposeert met opgezette dieren

Armando, het pseudoniem van de 87-jarige Herman Dirk van Dodeweerd, gaat exposeren met Jaap Sinke en Ferry van Tongeren. Zij maken onder meer kunst van opgezette dieren die een natuurlijke dood zijn gestorven.

De expositie TIER begint op 25 maart in Museum Oud Amelisweerd (MOA). Hier zijn onder meer geschilderde en bronzen dieren te zien van de nog altijd actieve kunstenaar Armando. Het gaat om bestaand werk maar er zijn ook recente stukken bij, waaronder uit 2016. 

Het zogenoemde Darwin duo, Sinke & van Tongeren, leverde nieuw werk voor de expositie. Hun "theatrale sculpturen" van dieren zijn geïnspireerd op Hollandse meesters. Daarmee sluiten ze goed aan op de historische kamers in de achttiende-eeuwse buitenplaats van het MOA. 

Op de tentoonstelling is ook werk te zien dat Sinke & van Tongeren eerder verkochten aan hun beroemde collega Damien Hirst. Hij de kunstwerken tijdelijk weer uit voor de expositie. 

De werken van het duo en Armando gaan een "dialoog" aan op de expositie. Zo worden drie geprepareerde paardenhoofden (met kleine antieke kanonskogels als ogen) gecombineerd met een bosrand van Armando, die werd beschadigd bij de brand tien jaar geleden in het Armando Museum.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie