Het geboortehuis van jazzlegende Aretha Franklin wordt misschien toch gered van de sloop. Het Amerikaanse televisiekanaal DYI Network is geïnteresseerd om het huis te verplaatsen en op te knappen. 

Jeffrey Higgs, voorzitter van de lokale woningbouwvereniging, liet aan de plaatselijke rechter weten dat hij in gesprek is met producenten over het project en dat de woning nog niet mag worden gesloopt. Dat meldt Billboard.

Higgs hoopt dat na de verplaatsing van de woning het gebouw ook meer bezoekers kan trekken. Het pand staat nu in een verlaten gebied vol bouwvallen. 

De 74-jarige 'Koningin van de Soul' werd in 1942 geboren in het huis in de buurt Soulsville in Memphis maar woonde er maar twee jaar. Haar ouders verhuisden naar Buffalo in New York en weer twee jaar later naar de stad Detroit in Michigan, waar Franklin opgroeide.

Pensioen

Aretha Franklin zei in 2014 het rustiger aan te willen doen en alleen nog op te treden op speciale gelegenheden vanwege haar gezondheid en leeftijd. Onlangs kondigde ze aan volledig met pensioen te gaan na een loopbaan van 56 jaar. Wel maakt Franklin nog een laatste album in samenwerking met Stevie Wonder.