Het Literatuurmuseum in Den Haag heeft honderden tekeningen en schetsen van de hand van dichter Leo Vroman gekregen. De Vroman Foundation droeg het beeldende werk van de kunstenaar over aan het museum, dat zijn literaire archief beheerde. Vroman stierf precies drie jaar geleden.

Het Literatuurmuseum gaat met name online aandacht aan Vroman besteden, maar houdt ook nog een kleine expositie van Vromans beeldende werk.

Vroman was een Nederlands-Amerikaanse dichter, (toneel)schrijver, tekenaar, schilder en bioloog. In Nederland was hij voornamelijk bekend als dichter, maar hij beschouwde zichzelf vooral als wetenschapper. In 1964 ontving hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn oeuvre. 

De officiële overdracht van het beeldend werk vindt woensdagavond plaats tijdens een speciale avond gewijd aan Vroman. Tijdens de bijeenkomst in De Verkadefabriek in Den Bosch wordt de heruitgave van het boek Leo Vroman tekenaar gepresenteerd en gaat het theaterconcert De Vogel in mijn Borst in première: een 'poëtische reis' door Vromans leven, liefde en werk, door Mirjam van Hengel en Frans van Deursen.