De Vlaamse cabaretier Arnout van den Bossche begint vrijdag 3 maart aan een tournee langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Burn-out voor beginners

Het is de opvolger van zijn vorige show De Relatiefluisteraar. Arnout van den Bossche begint zijn tweede theatertournee in Gorinchem en reist tot en met 21 april door het land.

Voor zijn nieuwe show haalde Van Den Bossche inspiratie uit zijn voormalige carrière in het bedrijfsleven. De voorstelling gaat over de absurditeit van ellenlange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit, procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van managers. De comedian zag om hem heen hoe werknemers in burn-outs belandden.

Twee jaar geleden werd Van Den Bossche het vele touren te veel en stond hij zelf aan de rand van een burn-out. Hij wilde volledig stoppen met comedy en niet meer uren alleen onderweg zijn. Na een periode van rust begon hij onderzoek te doen over de thema's werken en burn-out. Daar is de theatershow Burn-Out voor beginners uit voortgekomen.

Van den Bossche won in 2009 Humo's Comedy Cup en werd daarna fulltime comedian. In 2012 stond de Vlaming in de finale van het Leids Cabaret Festival.