Journalist schrijft boek over leven ex-crimineel Martin Kok

Het boek Kokkie, waarin het leven van de in december vermoorde ex-crimineel Martin Kok is opgetekend, komt 17 februari uit. Journalist Timo van der Eng heeft het levensverhaal opgeschreven.

Van der Eng sprak een jaar lang bijna wekelijks met Kok over zijn leven. Eerst bij hem thuis, daarna op afgeschermde locaties op verschillende plekken in Nederland.

Het boek gaat onder meer over de verduistering van miljoenen guldens, over de klanten van zijn escortservice en het succes van zijn website Vlinderscrime. Wanneer de boekpresentatie wordt gehouden, is nog niet bekend.

Kok zat 9 december 2016 in een auto die werd beschoten bij een seksclub aan de Hector Treublaan in Laren. Hij werd uiteindelijk dood aangetroffen. 

Beveiliging

De ex-crimineel werd al langer beveiligd door de politie. In juli ontsnapte hij nog aan een aanslag, toen een pakketje werd gevonden onder zijn auto met daarin een explosief. Ook werd zijn huis eerder beschoten.

Kok was crimineel en een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij werd veroordeeld voor twee grote misdaden. Sinds zijn vrijlating is hij vooral bekend van zijn misdaadsite Vlinderscrime.nl. 

Lees meer over:
Tip de redactie