Rob Kamphues hoopt als auteur straks in één adem genoemd te worden met Herman Koch. "Het is geen Grunberg of Van Dis wat ik doe."

 

"Ik hoop dat ik in de hoek terecht kom van Herman Koch", aldus Kamphues in het AD. "Dat mensen eerst De Greppel lezen en dan mijn boek pakken."

De 56-jarige presentator wil verder nog geen oordeel vellen over zijn schrijfkunsten. HIj wil voor zijn 65e drie romans schrijven en dan pas beslissen of hij "écht een schrijver" is.

Krantenartikel

De eerste roman, Hoor je me, is net klaar. Inspiratie voor het verhaal over een wetenschapper die in coma raakt deed Kamphues vijf jaar geleden op toen hij een klein krantenartikeltje las. Aan de tweede roman wordt momenteel gewerkt. "Het gaat over een maatschappelijk thema. Ik wil niet twee jaar lang mezelf in een kerker opgesloten hebben om met een boek te komen dat alleen mijn vrienden aangaat."

Hoor je me is overigens niet Kamphues' eerste boek; Naar de haaien en Inhaalrace staan al op zijn bibliografie. "Maar die gingen over mijn eigen leven. Over mijn werk bij televisie en wat ik privé allemaal heb meegemaakt."