De voormalig manager van wielrenner Thomas Dekker heeft de rechtszaak die hij tegen de uitgeverij van het boek Mijn Gevecht en de auteur Thijs Zonneveld aanspande, verloren.

Jacques Hanegraaf eiste middels een rechtszaak dat bepaalde passages in het boek over de ex-wielrenner zouden worden aangepast. De rechter heeft donderdag bepaald dat het boek de handel niet uit hoeft en ook niet hoeft te worden herschreven.

De voormalige manager was de zaak begonnen omdat hij vindt dat hij onterecht wordt beschuldigd in het boek Mijn Gevecht.

Boogerd: boek van Thomas Dekker is 'afrekening'
Boogerd: boek van Thomas Dekker is 'afrekening'

Hanegraaf meent dat Zonneveld niet voldoende hoor en wederhoor heeft toegepast voor de biografie, waarin staat dat hij Dekker zou hebben aangezet tot het gebruik van doping door hem in contact te brengen met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

De rechter schrijft donderdag in een verklaring dat Zonneveld binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting is gebleven. Het oordeel van de rechter houdt niet in dat de juistheid van de beschuldigingen aan het adres van Hanegraaf onomstotelijk is komen vast te staan.