Acteur Clive Owen is opnieuw te zien op Broadway. Hij speelt de hoofdrol in de musical M. Butterfly, geïnspireerd op Puccini's beroemde opera.

Owen vertolkt de rol van Rene Gallimard, een getrouwde Franse diplomaat die een verhouding heeft met een mysterieuze Chinese operazangeres. Dit meldt Entertainment Weekly

In een statement stelt de acteur: "Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn om zo'n complexe en fascinerende rol op me te nemen voor mijn terugkeer naar Broadyway". 

De musical M. Butterfly is gebaseerd op het toneelstuk van David Henry Hwang uit 1988. Hij wilde de Italiaanse opera Madame Butterfly een modern tintje geven, door de liefdesaffaire tussen de diplomaat en de operazangeres aan het verhaal toe te voegen. 

Het idee hiervoor haalde Hwang toendertijd uit een krantenartikel over de verhouding tussen de diplomaat Barnard Boursicot en de operazangeres Shi Pei Pu. Inmiddels is er sinds première van zijn toneelstuk meer over beide personen en hun affaire bekend.

Deze nieuwe informatie neemt Hwang mee bij het schrijven van de Broadyway-versie van zijn toneelstuk en voor het verdiepen van zijn personages. Hiervoor werkt hij samen met regisseur Julie Taymor.