Acteurs uit de voortijdig gestopte musical Sky hebben een hoger beroep tegen producent Sky Netherlands BV gewonnen. De cast heeft toch recht op loon voor de periode dat ze een contract hadden. 

Dat bevestigt het hof en hun advocaat Sascha Janssen woensdag.

De procedure gaat over de voorwaarden voor het voortijdig opzeggen van het dienstverband. Zoals gebruikelijk bij veel theater- en tv-producties wordt een zogenoemde projectclausule gebruikt. Daarin staat dat medewerkers op straat gezet kunnen worden als een productie stopt voordat het contract eindigt.

De acteurs, onder leiding van hoofdrolspeelster Lone van Roosendaal, spanden het hoger beroep aan, nadat een rechter in de zomer oordeelde dat de acteurs geen recht hadden op extra loon.

De negen acteurs en dansers uit de show hadden een tijdelijk arbeidscontract gekregen, maar dat werd voortijdig stopgezet toen de musical in juni van vorig jaar stopte wegens tegenvallende kaartverkoop.

Marco Borsato en componist John Ewbank werkten jaren aan de musical, over een meisje dat wordt gepest en in een droomwereld vlucht. De voorstelling stopte na amper drie maanden wegens gebrek aan belangstelling.